Härliga torsdag

Idag har jag hunnit med både skola och en sväng på stan. Det här var då sista gången jag går på stan själv och bär tunga kassar! Gud vad jag var slut när Erik kom och hämtade mig efter jobbet. Men nu har vi i alla fall jättesnyggt här hemma, nu är jag nöjd med tv rummet vad gäller färger och hur helheten ser ut. När vi var på ikea och handlade till lägenheten innan vi flyttade så blev gardiner, kuddar och sådant inte så genomtänkt kan man säga. Men nu är det så fint och jag är så nöjd!
Igår köpte vi nya fönster lampor och gardiner, och idag när jag var på stan köpte jag fyra kuddar och lite pynt, eller vad man ska säga!
Sen köpte jag en fin ljusgul kofta till mig själv och till vår kärlek blev det en vit solhatt till sommaren, jätte söt!

Nu har Erik åkt till luleå och biltema med macke så nu ska jag passa på och börja skriva på min rapport. trist men med ett bra ämne, får se hur långt jag tar mig idag..


Vecka 34!

Idag är det 6 veckor kvar till bebis är beräknad att komma ut!
Tiden går så otroligt fort!

I vecka 34 är medelkroppslängden 46 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2350 gr. Huvudets omkrets är 32 cm.


En magbild

Så här såg magen ut för en vecka sedan!



Måndag & ny vecka

Idag har jag tid till barnmorskan! Längtar efter att få höra vår lilla skatts hjärta slå, det är lika mysigt varenda gång..
Sen tror jag att jag ska springa på lite affärer. Ska titta på nya lampor till tv rummet efter att erik råkade dra ner den ena lampan från fönstret, så då fick ju jag en anledning att köpa två nya :P Sen vill jag ha lite påskpynt, är egentligen inte så brydd över just pynt till påsk men jag har sett en jätte snygg skål på indiska som jag skulle vela ha och så lite annat.
På tal om påsk så vet jag inte vad vi ska göra, det blir ingen längre resa i alla fall, och det är ju ganska naturligt. Skoter är alldeles för jobbigt att åka någon längre sträcka., så det är uteslutet. Får hoppas på fint väder så man kan sitta ute i alla fall.


Snart lördag!

Imorgon kommer min älskade E hem! Åh vad jag har längtat och saknat.


Min kärlek

Vecka 33!

Idag går vi in i vecka 33! Tiden går så fort...
idag har jag förutom varit i skolan gått på stan en sväng med Linn och Jenny. Träffade även Camilla och det var roligt att se henne. Vi åt lunch och ja shoppade lite, åt mig själv faktiskt! Det blev två finstickade koftor och ett linne, det var välbehövligt och jag kommer även kunna använda dem efter graviditeten och det är ju bra. Kul med lite vårkläder! Börjar bli lite less på att aldrig ha något att ta på sig, och till våren är det ju så kul att shoppa. Vårkläder är snyggast! helst skulle jag vilja springa omkring i ett par stuprör och pumps men det går förstås inte, fötterna skulle inte orka med det och stuprören kan jag glömma :P Men efter våran lilla skatt har kommit tänker jag åka till luleå och shoppa loss! Det ser jag fram emot!

 vikt.JPG langd.JPG

 2-2.2 kg

 45 cm


Vecka 33:

Barnet kan nu skilja på ljus och mörker och pupillerna kan vidga och dra ihop sig. Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern  Det samlar på sig fett som värmer och skyddar och barnet ökar en hel del i vikt under graviditetens sista veckor. Nu ligger det oftast i rätt ställning inför födseln, det vill säga med huvudet nedåt. Huvudets omkrets är 31 cm.




Ensam!

Jag hatar verkligen att vara själv! Det är varken skönt eller bra. Det är bara jobbigt att gå omkring och längta efter ens ena hälft. Sjukt jävla trist är vad det är.
 Erik är i Jäkkvik med jobbet och kör skoter. Och med detta undebara väder hade jag gärna befunnit mig där nu. Känns inte direkt kul att veta att han glassar omkring hela dagarna medans man själv sliter häcken av sig i skolan och är halvdöd när man kommer hem.
Nej nu ska jag inte vara missunnsam, det är roligt att han får vara där. Men jag skulle också vilja vara i fjällen, det spelar ingen roll om jag inte kan köra skoter just nu, bara jag fick sitta i en snödriva i solen skulle jag vara glad. Men men, skolan måste bli färdig. Inget annat alternativ finns så klart.

På lördag kommer Erik hem igen och på söndag SKA jag ut med skotrarna, om det är fint väder.

Vecka 32!

Idag går vi in i vecka 32! Det närmar sig! Nu väger bebis 2 kg och är över 40 cm lång, det känns :) 
Nu är det bara 3 veckor kvar till påskolov, sen efter det går jag bara 3 veckor till i skolan sen slutar jag. Då är det nära. Vi längtar efter dig lilla älsklingen!
 
Sen måste jag visa en bild på ett av alla mina fina syskonbarn, Ebbe, han döptes i tisdags och jag kunde ju inte närvara, tyvär, pga skolan och att jag har så himla mycket jag vill ha färdigt och måste ha färdigt innan jag slutar. Synd. Men det är ju en bit till Kiruna. 



otroligt fin.


Måndag

Kom hem från skolan för ett tag sedan men har redan hunnut med en dusch och så har jag gjort middagen som nu bara står i ugnen och väntar på att bli klar. Snabb som man är!
Idag har det även hunnits med ett barnmorskebesök, äntligen har mitt blodvärde gått upp! Det är fortfarande lågt tyckte hon men som lägst har det ju varit 95 och nu var det 107, så det är ju rent högt nu!
Magens storlek hade också stabiliserat sig, den hade ju växt massor förra gången men nu hade den inte växt nästan nånting, eller 1,5 cm, så nu är sf måttet 31,5. Hjärtljudet på vårat kärleksbarn låg på 140, lägsta hittills och första gången som det inte har varit 144.
Nu har vi tagit in spjälsängen i sovrummet, kunde inte hålla mig från att sätta dit spjälskyddet, åh vad fint det blev. men vi ska måla sängen vit så det blir att ta den till böle och måla den i garaget. Längtar tills man får bädda och göra iordning älsklingens lilla hörna. Bild kommer säkert senare när det är klart!
Imorgon döps mitt brorsbarn Ebbe i Jukkasjärvi ishotell men vi kommer inte att vara där. Jag har så mycket i skolan såjag har helt enkelt inte tid :(

Nu kom Älsklingen hem :)


V. 31!

Idag går vi in i en ny graviditetsvecka! Nu är det bara 9 veckor kvar till BF. 7 veckor kvar tills jag slutar skolan och då ska det hinnas med att ha påsklov också. Oj vad den här tiden kommer att gå fort.. Jag förstår inte vars tiden har sprungit iväg egentligen! Nyss stod jag där med grav testet i min hand, uppe på toaletten och sprang sedan in i mitt flickrum och la mig på sängen. Chockad.
Jag tror man reagerar så, hur länge man än har väntat på det där plusset på stickan eller om man inte väntat alls.
Det är en otrolig känsla när man står där och vet att det faktiskt stämde, det man har trott, någon växer i min mage.
Man behöver nog också den här 9 månader långa resan, att gå från ett litet plus på en sticka till att stå där med en liten människa i sina armar är en ganska drastisk förändring, minst sagt.. Men oj så underbart det måste vara.
Man behöver nog den där tiden för att mogna mentalt och hinna ställa in sig på tiden som kommer att komma, hur långt bort det än känns att vara. Man behöver tiden för att planera, fundera och komma överens med sitt nya jag. För man blir verkligen annorlunda, man förändras. Man mognar, allt för att stå där, någorlunda förberedd med ett litet underverk.
En del av oss båda, av våran kärlek



 vikt.JPG langd.JPG

 1,8 kg

 40 cm




.


Mamma & Pappa älskar dig redan.
oändligt mycket.








RSS 2.0