V. 30

Nu är vi inne på vecka 30, en bra bit in i. Det börjar kännas lite nervöst faktiskt, när jag tänker på det. Vår första föräldraträff har vi också hunnit med under veckan som gått. Det var trevligt eftersom att det inte var 30 plus föräldrar där utan alla var  "yngre", alltså både under och en liten bit över 20 år. Så det var kul! Denna gången var det om amning men bm tog även upp andra saker. Nästa gång är på familjerådgivningen och det är på onsdag till veckan.
Idag var även sista dagen på praktiken. Kan väl bara beskrivas med två ord, Skönt men med en jävla Besvikelse. Varför orkar jag inte gå in på.
Imorgon fyller min bror Tobias 30, eller han har 30 års fest så kvällen har gått i planeringens tecken. Det blir kul imorgon!
Det var en snabb upd. från min sida, nu ska vi hem. Längtar efter min piggelin. :P

Trist!

Det här var ju inte så roligt. Var hos barnmorskan idag och emelie var snäll och skjutsade mig, i alla fall så kollade hon blodvärdet för att se i fall det hade stigit sen förra gången, men tvärtom, det hade sjunkit. Nu ligger det på 95. och jag som trodde att det hade stigit, även fast jag är så trött och utmattad. Jag kommer aldrig hinna vila upp mig innan förlossningen som dom säger att man ska, med allt som jag måste göra och stressa mig igenom.
Magen hade växt i alla fall, nu är sf måttet 31, förra gången 28. Så det var ju roligt!
Nu ska jag ta mig en välförtjänt vila efter en dag på praktiken, innan Erik kommer hem och innan det är dags att börja med maten. Hade tänkt göra pizza idag :)

Vecka 29!

Det närmar sig.. Nu är jag inne på vecka 29 och det känns allt mer att det bor en liten bebis där inne. H*n sparkar som tusan och hela magen rör sig verkligen då! Oj vad det är underbart.. Fast jag börjar faktiskt tycka att du snart kan komma ut, eller att tiden ska gå lite fortare i alla fall. Även fast tiden egentligen flyger fram...


  
 vikt.JPG langd.JPG

1,4 kg

39 cm


Stan och sånt

Idag har det varit en bra dag. Skolan började sent, dagen gick hyfsat fort och efter skolan var jag och Linn på stan. Det var jättekul och längesen. Jag köpte lite mer bebiskläder i storlek 56, idag blev det ett par plyschbyxor, 2 par bomullsbyxor, 3 bodies och ett par röda plysch tossar och så var vi och fikade. Sen kom erik och hämtade mig och så gjorde vi bort att handla mat, det måste vara det tråkigaste som finns.. När vi kom hem lagade vi mat, köttäfärssås och spaghetti blev det idag och så hamnade jag här och Erik framför tv-spelet. (Det förbannade tv-spelet) Nu sitter jag här med en hel hög, känns det som, skolarbeten.

Här är kläderna jag köpte:

Från Hansens barn
 

Från Lindex
 

Alla hjärtans dag

Jättemysigt blev det tilslut i alla fall, får ta och berätta mer imorgon :)

Mitt nya rekord på att vara uppe under kvällarna är nu slaget, klockan är 23.23 och jag är fortfarande vaken. Nu tänkte jag ta och däcka i sängen.
Godnatt!

Jag älskar min underbara sambo Erik så otroligt mycket, var bara tvungen att skriva det här också :)

helg!

Godmorgon! Jag har blivit omvänd sen jag blev gravid, otroligt kvällstrött och otroligt morgonpigg. Har varit vaken sen 8! Men i och för sig var jag kvällstrött förut också. Men igår var jag vaken till 22.30 tror jag, nytt rekord ;)
Igår var nästan hela min familj här och hälsade på, sen kom Pappa som jag inte har träffat på några månader, han och min bror hade varit och hämtat någon bil. Det var i alla fall jätte kul att han kom och jag, mamma och pappa satt och pratade ganska länge. Det var värt mycket, att vi kunde sitta bara vi tre tillsammans.
Snart åker jag och Erik till boden, han ska ta emot ett pris eftersom att han vann hela hans klass i rallycross i sommar.

V. 28

Idag går jag in i en ny graviditetsvecka! Dagen närmar sig och veckorna går otroligt fort, trodde aldrig att tiden skulle flyga iväg så här den dagen då vi fick veta att det var en liten människa där inne...
Idag mår jag inte så bra, är så trött! Det är väldigt påfrestande att gå omkring och känna sig mer död än levande, man blir ju inte direkt glad av det heller och att vara sur och lättirriterad åt allt och alla gör ju inte saken bättre. Men jag vet ju vad det beror på och då gör det egenligen inte så mycket. I alla fall gick jag hem från praktiken, kan tänka mig att jag såg lite trött ut när jag i princip somnade stående. Och barnen tyckte nog inte att jag var roande direkt.


Graviditetskalender vecka 28
 vikt.JPG langd.JPG

 1,15 kg

 32 cm


Jobbig dag

Åh gud vad jag är less på min praktik, jag vill bara där ifrån. Varför orkar jag inte börja berätta men dels är det fel på praktiken och dels så är det så tungt just nu. Min gravida kropp orkar inte med helt enkelt, och då slutar det med att man knappt orkar laga middag när man kommer hem och helst av allt bara lägga sig ner och sova. Men det går ju inte! Jag kan ärligt säga att jag längtar till skolan onsdagar, torsdagar och fredagar. Trodde aldrig jag skulle säga det! Nä nu sa jag hoppa i duschen och sen vidare i sängen.

God natt!

Bebiskläder!

Nu ska ni få se ett smakprov av bebiskläderna som vi hittills har köpt!

                     

Godnatt!

Puh! Äntligen är arbetet klart och även den tillhörande analysen, känns skönt. Nu ska jag krypa ner under täcket med världens bästa och sen ska jag SOVA! Erik den stackaren ska ta flyget till stockholm, från stockholm till sundsvall och sen köra hem en bil därifrån så han ska stiga upp 4, självklart vill jag inte missa att somna med min älskling så det blir en tidig kväll idag, även fast jag börjar 10.30. Men det är väldigt välbehövligt och känns skönt!
Godnatt!

 <3

Jobbiga måndag

Äntligen hemma från skolan, måndagar är extra jobbiga men idag fick vi jobba hemma sista lektionen. hade tänkt göra klart arbetet om ADHD som ska in imorgon men jag gör det ikväll istället, ska göra det i Böle hos Eriks mamma och pappa eftersom vi inte har publisher här hemma och jag behöver det för att göra min broschyr. Idag fick jag veta att jag inte ska påbörja mitt individuella val som börjar efter sportlovet, jag ska göra hela kursen i trean istället. Känns verkligen skönt eftersom det är stressigt som det är.
Idag när jag kom till skolan reagerade min kropp lite konstigt, eller konstigt är det väl inte men det var något nytt. jag hade gått upp för en trappa på väg till teckenspråkslektionen men när jag kom upp fick jag hjärtklappning, kunde inte andas ordentligt, började må illa och blev väldigt yr, så jag gick in på en toalett, satte mig på toalettstolen och då domnade armarna och händerna bort. Detta var verkligen obehagligt och jag fick en lätt panikkänsla.. Ringde mamma och pratade sen med barnmorskan, så nu vet jag vad det var och varför. Man kan få så här när man är gravid, inte alla men vissa och har man lågt blodvärde så kan kroppen reagera på det här viset, sen kunde stressen också vara en bidragande orsak.
Nu ska jag ta och vila innan Erik kommer hem, det behövs.

Något att tänka på...

Nu förstår jag vad folk menar när dom säger att i svårigheter prövas vänskap. Graviditet verkar vara en sådan prövning.
Men vad gör det? Jag har min familj, min stora och snart en egen liten familj som är värd allt.

Erik måste vara den bästa människan i hela världen.

V 27

Nu är det bara ca 13 veckor kvar tills vi får träffa våran älskade bebis. åh vad vi längtar. Sitter just nu på ikeas hemsida och tittar vad vi ska köpa när vi åker dit, det blir mest saker till bebisen men en byrå till hallen ska vi också ha.


Du går nu in i den tredje och sista trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1000 gram, eller 1 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.


fetal development at 27 weeks

















Härliga lördag

Åh vad skönt det är med helg, verkligen behövligt med vila. Erik är på isbanan och plogar så jag är ensam hemma nu, var inte direkt sugen på att stå ute och frysa i några timmar. Det är ju trots allt 17- ute idag, inte för att erik verkade bry sig om det :P Jag är sugen på att åka till luleå idag men det lär nog inte ske, så istället ska jag på barnens hus och titta på lite bärselar, vi ska köpa en och jag skulle vilja pröva en eller titta lite närmare på det som finns, kanske får lite bebiskläder följa med hem, även fast jag inte borde köpa mer, har redan så mycket kläder men det är ju så kul!

Magen idag                                     

 
Och vagnen


MVC

Jag och erik kom nyss från mvc, erik fick höra hjärtljuden för första gången och det tyckte han var jätte kul, minns när jag hörde dom första gången, det gick inte att hålla tilbaka tårarna nästan :) 144 låg dom på, idag igen och som alla andra gånger tidigare. Tog blodprov också och mitt blodvärde var inte det bästa, 104 låg det på och det får inte gå under 100.. Inte konstigt att jag somnar på praktiken ;) ska köpa starkare järntabletter. Nä nu ska jag åka och klippa och färga mig, medans Erik gör klart 945:an det behövs!
Vi köpte förresten en babysitter igår, jättefin är den!


En hel dag på stan

Det blev en lång shoppingrunda idag, mamma hämtade mig 11 eftersom att det inte blev något besök på mvc idag, min barnmorska var sjuk, och vi var klara 2, inte dåligt för en som inte tycker det är kul att gå på stan och en annan som har ont i ryggen. Det blev en hel del som fick följa med hem också, köpte en body och en sparkdräkt som gick i brunt och gult plysch, lite 70-tals retro. Sen en filt från hansens barn, där hittade jag även med lycka mammakläder! jag har letat i hela piteå stad och det finns ingenstans, men när mamma såg att det satt en liten skylt på dörren om att dom hade mammakläder sprang vi in där! Köpte ett par jeans, tröjor går bra att ha vanliga, det är rätt mode för gravida om man säger så, men det blir lite svårare med byxor. Så nu är jag överlycklig, dels för att jag hittade byxor men också för att jag kunde ha samma storlek som innan jag blev gravid, otroligt :) Sen fick jag även med mig en klänning och strumbyxor som jag hade tänkt ha på Tobias 30 års fest. Åt erik köpte jag ett par skit snygga jeans och 3 t-shirtar. Och till sist köpte jag presenter åt syster Nina som fyller 34 år idag, från mig och Viktoria.

En sak måste jag bara tillägga, köp aldrig kycklingspett på kvartersbageriet! dom är råa och smakar rent ut sagt förjävligt, det lilla jag smakade innan mamma krävde pengarna tillbaka för salmonellabomberna. Usch säger jag bara. Så fi fick fika för pengarna men det var inte så mycket bättre, grädden hade hunnit stelna på utsidan vilket tyder på att dom inte är nygjorda precis.. Och jag som alltid gillat kvaretsbageriet.. Jaja, kanske ger dom en till chans någon anan g¨ng men då äter jag ingen mat i alla fall.


Trött och sliten

Nu har vi äntligen fått internet! Så nu kanske det blir lite mer och jämnare uppdatering här i bloggen :) Idag har jag varit tröttare än vanligt, jobbigt med denna ständiga trötthet som inte verkar gå över heller. Det är inte så roligt att vara helslut vid 12 på dagen och sedan pressa sig själv för att orka vara med till 16.00 tex, som idag. När jag kom hem var det bara att börja med maten men sen stupade jag i soffan och har sovit sen 18.00 till nu. Tror inte att det med tröttheten blir lättare eftersom att det bara blir tyngre nu, varje vecka som går, men som tur är vet jag ju vad det beror på och det är ju det som gör att man orkar med. När man känner sitt lilla barn sparka där inne i magen spelar allt runt omkring ingen roll.
Imorgon är det mvc som gäller, blir att ta mycket prover och så det vanliga. Lika underbart varenda gång att få höra älsklingens hjärta som slår. Det roliga är att hjärtljuden har legat på precis samma varenda gång, 144!
Efter det så ska jag och mamma passa på att gå på stan en sväng, blir nog mer bäbis shopping och så ska jag försöka hitta något åt mig själv.

Magen börjar bli stor nu :)



RSS 2.0