Yes!

tisdag 08.00 blir det igångsättning om inget har hänt innan dess!

Vi blir föräldrar på tisdag!! (senast) :)

Vecka 43 (42+1)

Jag undrar om man ska behöva gå en vecka till innan dom gör något?
Jävla konstigt hur allt fungerar egentligen...

Kontroll igen på söndag. Nu är bebisen överburen också.
Det är fan deras fel om vårat barn inte mår bra där inne då.

42 fulla graviditetsveckor

...Har jag gått och väntat på dig nu...
Kontrollen igår gick bra, när läkaren undersökte mig blev hon positivt överraskad och sa att "här har det minsann hänt grejer!" Jag var öppen 4 cm! Så frågade hon mig om jag inte haft ont, nej sa jag, eller lite "mensverk" har jag väl haft men inte mer, "Ja, då måste du vara smärttålig!"

Så det var ju roligt, att det har hänt så mycket.
Igår hade jag riktigt onda värkar hela dagen, visserligen oregelbundna, men det kändes verkligen som att nu är det på gång, men så fel man kan ha. När jag vaknade imorse var allt som vanligt, inte en värk eller sammandragning har jag haft.
På fredag ska vi på överburenhetskontroll, och den lär jag inte missa...
I början på nästa vecka, måndag eller tisdag, sätter dom igång om det inte har kommit igång av sig själv.

Nu är jag less!

Men när väntan är över och jag får dig i mina armar, kommer jag att glömma de här dagarna, det är jag säker på!

Sunderbyn

Imorgon åker vi till synderbyn för kontroll och ställningstagande till vad dom ska göra. Orkar inte gå in på detaljer men vår lilla bebis kanske inte kan ta sig ut på "det vanliga" sättet.
Så beroende på vad vi får för besked så kommer vi hem eller stannar kvar, hoppas på det sistnämnda...

Nu ska jag gå på bädden.

BF + 11

Ingen bebis ännu.
Idag ska vi på spec mödra igen och se så att allt är bra med bebisen. Notera vi, alltså jag och Erik. Roligt det här med rykten. Jag och Erik skulle tydligen ha gjort slut och vi skulle också ha fått barn redan.. Hehe, folk måste ha mycket att prata om...

Igår var vi och åt med Emelie och Per på Thaigarden, det var gott och trevligt.
 
Annars har helgen varit lugn, vi har tagit det lugnt hemma hos mamma och i böle, gjort det sista skolarbetet och bara myst på. 
I lördags var vi och kollade läget på linn och andre's fest och sen körde vi dicks bil på stan några varv innan vi lämnade dom i pålberget och for hem.

Nu ska jag börja göra mig iordning!


BF + 9

Lång och jobbig väntan är vad det är.

Den dagen då du äntligen får vila på min arm,
då är jag den lyckligaste som på denna jord bor.
Då får jag äntligen värma dig, vagga dig och vara din mor!


BF + 8

Ingen bebis ännu. Tänker nog inte på något annat just nu.
Idag var vi på spec mödra igen, dom gjorde ultraljud och tog en ctg kurva... Allt var bra och vattenmängden som är lite för lite hade inte minskat i alla fall. Dom gör inget så länge bebisen mår bra. På måndag ska jag dit igen på kontroll.
Hoppas på att det händer något i helgen!

Dagen har vi spenderat i pålberget hos mamma, vilket väder det har varit idag! Vi har suttit och solat och bara tagit det lugnt. Sen har vi varit ut på promenad med Ebbe i vagnen.

Nyss kom Lina också, hon ska ha hästen hos oss i nån vecka. Synd bara att bebisen inte har kommit ännu, då hade jag nog ridit. Blev så sugen! :)

BF + 7, Vecka 42

Nu är bebisen inne på 42 veckor i magen. Det blir nog ingen bebis idag heller så imorgon på spec mödra ska jag säga att dom får börja tänka på att sätta igång mig eller något. Idag har jag till exempel knappt sovit. Jag tänker nog för mycket tror jag.

Nu ska vi i alla fall till luleå på folkrace.


BF + 6

Jahapp, då var det nästan en vecka över tiden... Och inga känningar alls, fast som de flesta säger så händer det bara.

Igår var vi på spec mödra. Först fick vi träffa en läkare som gjorde ultraljud, allt var bra med bebben men det var lite dåligt med fostervatten... Sen verkar det inte vara någon liten krabat där inne heller! Beräknad vikt var 4460!!
Han kollade även om livmodertappen var mogen, det var den inte, och bebisen låg väldigt högt upp också, så han började prata om snitt...
Efter det så satte en barmorska en ctg kurva, allt var bra.

Det var skönt att se att lillen mådde bra men det andra var ju inte så kul. Hoppas absolut inte på snitt. Jag vill föda på "vanligt" sätt.

På fredag ska vi dit igen för att se att allt står rätt till.

ändrade planer

Vi behöver inte åka till sunderbyn. Till en början räcker det med att komma till spec mödra i Piteå ringde hon och berättade just, så det var ju bra!

Nu ska jag gå ut med Akilles en sväng.

BF plus 4

Idag så hade jag en tid hos barnmorskan, men hon var ledig så jag hade en annan. Allt var bra tills hon mätte magen, och tydligen så är det något fel igen eftersom jag inte följer kurvan eller hur det nu var. Har ju tidigare varit på  kontroller på spec mödra för detta. Nu måste vi i alla fall till sunderbyn imorgon för att se så att allt är bra med lilla älsklingen.
Åh vad trist det känns, kan du inte bara komma ut nu så att mamma och pappa slipper oroa sig?

Efter BM gick jag från furunäset, kände för att gå en lite längre promenad än vanligt så Erik släppte av mig och for tillbaka till jobbet, det är ju så otroligt fint väder idag, riktig sommarvärme! Och så fick Akilles gå en lite längre promenad än han fått göra på några veckor. Gick också förbi skolan där mina klasskompisar satt och solade, det var trevligt att sitta och prata med dom en stund.

Nu ska jag vila, är trött och less!

BF plus 3

Åh vad tiden går sakta när man verkligen väntar på något. Jag, eller vi, tänker inte på något annat än när vår lilla skrutt ska komma ut, och det börjar bli jobbigt nu. Det värsta är att jag är så rastlös! Jag är så sugen på att hitta på något, men jag är så orkeslös och det gör mig irriterad! Men, dagarna går väl och helt plötsligt har vi h*n här. Riktigt spännande är det!

Idag har det varit jätte fint väder, eller är, men jag kan inte njuta av det speciellt mycket eftersom jag blir illamående och får yrsel och ont i huvudet om jag är i solen, måste ju bero på graviditeten? Hoppas det försvinner i alla fall. Var tvungen att gå från hundutställningen idag till syster Nina eftersom jag mådde så dåligt att jag ville spy och det kändes som om jag höll på att svimma.

Erik får nog gå till jobbet imorgon i alla fall, han som trodde det skulle bli i helgen. Tur att det är en kort vecka i veckan för de som jobbar, bara till onsdag! Och skönt för mig som slipper ha långtråkigt i en hel vecka! :)

Äntligen fredag!

Fy vilka äckliga drömmar jag drömt inatt, och i går natt för den delen också. Och alla handlar om Erik och bebisen. Undrar om det beror på att man är spänd inför vad som ska komma kanske?..
Läste på en tjejs blogg som hade BF en dag före mig att hennes vatten gick i morse så nu blir det bebis. Åh vad jag blir avundsjuk. Garanterat kommer jag gå över tiden med två veckor bara för att jag känner som jag gör...

Och idag är det äntligen fredag! Klockan 1 är det dags för sista droppet så då kommer Erik och hämtar mig, skönt att det är färdigt i alla fall. Annars vet jag inte vad som sker i helgen, blir nog inte allt för mycket spännande men Erik ska provköra rallycross bilen på banan och så måste jag gå igenom akilles päls.. Sen är det ju hundutställning också, Akilles ska garanterat inte ställas, så som han ser ut med en gravid matte! Annars blir det nog lugnt och skönt!
Man måste passa på och vila medans man kan ;)

Yes!

Åh vad skönt!
Jag och Erik, eller mest Erik, skrev just klart min komplettering till kursen i datakunskap som jag läste förra året.
Nu ska jag bara ta tag i en uppsats till svenskan som är halvfärdig, som egentligen inte är nödvändig, men eftersom jag vill ha MVG i kursen så skriver jag den. En uppsats brukar inte ta lång stund att slänga ihop.

Ikväll har vi varit på kalas hos Alvar som fyller 3 år idag, om bebisen hade kommit på beräknat datum, alltså idag, hade de haft samma födelsedag. Men jag tror det dröjer någon dag till. Fast jag har haft lite starkare känningar ikväll, än tidigare, så det kanske är på G ändå. Man vet aldrig! Det smäller nog bara till!

Nu ska jag gå ner till fam Jonsson och kolla läget, sitter nämligen på övervåningen hos dem.


Glad!

Idag är jag glad!
Vet inte vars jag fått alla dessa krafter ifrån?!
Idag har jag städat hela lägenheten dvs dammsugit, dammtorkat och våttorkat alla golv plus toaletten, gått en promenad med akilles, bakat och nu lagar jag mat som idag blir kycklingwok. Sen är humöret mycket bättre också!
Det känns bra! Antar att det är blodvärdet som börjar stiga.

Och krafterna lär ju behövas...

Snart kommer Erik hem också. Efter maten ska vi åka och göra lite ärenden, vi behöver en tavel list som ska hänga ovanför spjälsängen, och en annan hylla som ska hängas över tvättmaskinen.

Nu är äntligen BB väskan packad också, både min och bebbens. Erik vet jag inte hur han har tänkt sig för packat har han inte. Men det blir väl jag som får packa även den som alla andra gånger det ska packas :)


Stan och MVC

Det blev en sväng på stan. Köpte det jag behövde och lite till. det blev till slut en stor, svart väska i skinn, hårfärg och så fick vår älskling lite kläder också, ett par vita byxor med svarta prickar med "rockstar" tryck på rumpan och en gul kortärmad body. Köpte i strl 62 så det passar bra till sommaren.
Höll nästan på att köpa en windstopper fleece också, med byxor, till, men hejdade mig eftersom jag vill veta lite vem som bor i magen först, så jag kan köpa i "rätt" färg, brukar annars inte vara så mycket för att dela upp färgerna i kön men i detta fall så är det nödvändigt, enligt mig!

Sen blev det två svängar till vårdcentralen också. Först för att träffa barmorskan på morgonen, blodvärdet hade gått upp men inte så mycket som man skulle önska kanske, men det kan ta ett tag tydligen. Allt annat var bra. Men jag skulle ha velat att hon kollade om det hade börjat öppna sig,är nyfiken på om det händer något.. Fast, egentligen spelar det väl ingen större roll, när det är på gång på riktigt lär jag nog märka det!

Sen hade jag en ny tid klockan 13, för att få dropp.

Nu ska jag slänga in färg i håret och vänta på att Erik slutar, det blir ingen övertid idag, skönt!


Onsdag

Idag känns inte allt lika hopplöst, inte ännu i alla fall. Vaknade klockan 5 och var jätte pigg! Nog för att jag inte har sovit så länge tidigare heller, men pigg har jag inte varit.
Idag ska jag till barnmorskan klockan 10.00 och sen 13.00 ska jag få mitt näst sista dropp, de sista blir på fredag.
Idag kollar nog bm om blodvärdet har gått upp, ska bli intressant och se om droppen har gett något. Men det måste dom ju ha gjort i och för sig...

Tiden där mellan så ska jag på stan en sväng, ska köpa färg till håret och förmodligen en lite större väska. Vill ha en "weekend bag" i skinn. Den skulle vara bra att packa i till BB och sen vill jag ändå ha en.

Funderar på att sätta in löshår... Först hade jag bara tänkt köpa ett clip-on set men har börjat ändra mig, har haft keratinvax 3 gånger tidigare och det är ju riktigt bra, håller länge och ser naturligt ut (alla tror att det är mitt riktiga) så det kanske blir det. Linn ska nog också göra så då kan vi ju beställa samtidigt så mikaela inte behöver göra det två gånger, eller vad tror du Linn? :)



Här hade både jag och linn längre hår :)


Lista

Vad heter ni? Josefina och Erik
Hur träffades ni? Genom gemensam vän kan man väl säga
Hur länge har ni varit tillsammans?
Ca 1 och ett halvt år
Är ni förlovade? Ja
Bor ni ihop? Ja, det gör vi!
Har ni barn? Jo, i magen, än så länge :)
Har båda körkort? Nej
Isåfall, vem kör bäst? Tveklöst Erik, kommer nog aldrig komma i kapp hans rallycross köregenskaper
Kommer du ihåg er första kyss?  Ja, vi låg hos hans föräldrar i en soffa och mös och så hände det!
Vem sa "Jag älskar dig" först? Det var han, på nyårsafton hos macke -07. Efter 12-slaget, väldigt romantiskt!
Vem är äldst? Erik är 4 år äldre
Vilka stjärntecken är ni? Jag är skytt, Erik är vattuman
Vem fyller först på året? Erik
Håller ni i handen på stan? Ja, oftast men inte alltid.
Vem är längst? Erik, med god marginal ;)
Vem sjunger bäst? Det är nog jag. Men sen har jag aldrig riktigt hört Erik sjunga, inte seriöst i alla fall :)
Var nån av er oskuld när ni träffades? Nej
Kände ni varann innan ni blev ihop? Nej, inte innan vi började träffas. Hade knappt hört talas om karln!
Vad har ni gemensamt? Mycket, vi kompletterar varandra perfekt.
Blev du kär i första ögonkastet? Nej, jag anser att kärlek växer fram med tiden.
Har ni någon speciell låt? Nej, faktiskt inte
Har ni några "frikort"? Nej?
Har ni stora framtidsplaner? Stora vet jag inte om man kan kalla dom. Köpa hus, flytta ifrån stan in till byarna igen, åka utomlands, förhoppningsvis ge bebisen i magen ett syskon om några år.
Har ni gråtit i varandras armar? Ja.
Har ni varit utomlands tillammans? Nej, bara rest inom sverige.
Vilket är ert bästa minne? Det bästa minnet kommer vi nog få om (förhoppningsvis) några dagar. När vår efterlängtade skatt tittar ut.
Vem lagar bäst mat? Det är nog jag.
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Ser tv, hälsar på folk eller som oftast bara myser med varandra.
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Nej, vad räknas som ses? Vi bor ju tillsammans. Men när det är läggdags blir det alltid en puss.
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Nej, 7 km, typ.
Blir du lätt svartsjuk? Har aldrg varit så säker med någon som Erik. Har ingen anledning!
Brukar ni bråka? Nästan aldrig! Kan inte direkt säga att vi bråkar, vi är mer irriterade och tjaffsar. Men det går över  på några sekunder och slutar med att någon ber om förlåtelse :)
Ringer eller SMS:ar ni mest? Ringer.
Vilken är hans finaste kroppsdel? Hans fina blåa ögon och så rumpan
Brukar nån av er prata i sömnen?
Jag pratar en hel del.

blääääääääääääääääää

Åh vad jag är trött och less. Jag är så less på att vänta, jag har aldrig kunnat vänta på något! Och nu när det är så här nära så vill jag bara att det ska hända NU!
Sen är mitt humör inte det bästa heller, antar väl att det också är normalt som allt annat. Tycker synd om alla i min närhet nu, som måste stå ut med mig, speciellt Erik. 
Nä jag känner mig helt enkelt så deppig att jag bara vill dra täcket över huvudet och inte göra något alls.
Inte för att jag får något gjort ändå, det sätter tröttheten stopp för.

Jag är inte alls glad och vill bara att det här ska vara över, nu. Får man känna så?

Jag kommer att vara överlycklig när värkarna börjar komma, på riktigt!

Jag längtar efter att få hålla dig i min famn lilla, älskade bebis!

Så var det en ny vecka...

Idag är det 3 dagar till BF, tiden går så långsamt. Jag vill ha dig nu, ungen min!

Idag har jag varit till mvc för att få dropp igen, idag var det en bättre sköterska som la droppet och inte någon gammal surkärring som förra gången. Mamma följde med och det var meningen att vi skulle gå på stan en sväng efter droppet men jag uteslöt det. Jag behöver ändå ingenting och inte bebis heller, så då vet jag att jag bara köper saker för köpandets skull.
Och jag skulle ändå bara ha kommit hem med onödiga saker, som jag köpt för att göra humöret bättre.
Så det blev som sagt inget. Längtar tills jag äntligen får shoppa fina kläder igen och att känna sig lite finare.
Är grymt less på den här gravida sunk-stilen.
När kilona försvunnit (förhoppningsvis) så bär det av till luleå för att inhandla en ny garderob, det har till och med Erik lovat mig.

Funderar på att börja med LCHF igen efter att bebben kommit ut, men jag vet inte hur det är med amning och att äta enligt det. Läste senast idag att det är okej, men har hört att det inte ska vara det också. Undrar vad som stämmer?


Vecka 40!

Ja, då var det klart då.
Eller?
Nä, det är ju trots allt 7 dagar kvar tills BF men jag vill så gärna att du ska komma nu.

Tänk, jag har varit gravid i 40 veckor, 9 månader.
En hel höst. En hel vinter och en hel vår.

Sedan den 3 september var vi inte två mer. Livet fick en annan betydelse. Redan då.

Ja det är underbart!



Idag ska jag på möte på skolan, närmare bestämt klockan 10.00. Ska fylla i ett avbrottspapper och så ska vi prata om en kurs som jag ska läsa under det år jag är mammaledig.

Dagen som gått

Idag har jag varit och fått mitt andra dropp, av fem. Ska få tre till, ett på fredag och dom två sista på måndag och onsdag till veckan. Jag är inte känslig när det kommer till att bli stucken, inte på något vis, men idag gjorde det förbannat ont!
Jag tror det kan bero på att hon stack i samma arm och på samma ställe, har för mig att man inte brukar göra det om tiden mellan gångerna inte är lång, men hon borde ju veta.
Jag överlevde i alla fall och det är ju huvudsaken!

Idag har det gått lite bättre att vara hemma, kan nog bero på vädret. Har sett film, twilight, den var bra. Men sen har jag inte gjort så mycket mer, tänkte gå till öppna förskolan på familjens hus eftersom att min syster var där men orkade inte riktigt. Var så trött eftersom att jag inte alls har sovit så bra och så regnade det, så jag beslöt mig för att stanna hemma.

Nu ska jag väcka Erik som ligger och sover här i soffan och sedan pallra mig till sängen!

Dagens störningsmoment: Människor som är vuxna, eller ska vara det, och som beter sig värre än man själv gjorde när man var 14 och fjortis!

Trist!

Fy tusan vad det är trist att gå hemma och bara vänta, ungefär. Det är nästan så att man funderar på att gå tillbaka till skolan.
Ingen som har tips på vad man kan göra?
Och alla pratar om att jag ska passa på att vila, hur lätt är det? Och hur tråkigt är det inte att bara ligga och sova?
Idag har jag redan hunnit storstäda  lägenheten, gått en ganska lång promenad med akilles, göra diverse pälsvård på akilles och ändå sovit riktigt länge! Nä nu unge får du faktiskt komma ut så jag har något att göra under dagarna! ;)
Kanske ska passa på att njuta, för om ett tag, kan ju nästan vara när som helst nu, så lär det inte bli mycket tid över om dagarna!

Skönt är det då att Erik slutar 15.00 nu när det är sommartid, då behöver jag inte vara själv allt för länge :)

Nu ska jag börja med maten, eller om ett tag, tacogratäng står på menyn för dagen.
Först ska jag se om jag har nog mycket inspiration för att skriva klart en uppsats till svenskan. 

RSS 2.0